Produktová poradna

Nejvhodnější doba užívání železa (Chelátové železo + vitamín B9 NaturLabs, 60 kapslí)

Dobrý den,
Chci se zeptat kdy je nejlepší užívat tento produkt? V popisku píšete že nejlepší užívat ráno nalačno asi půl hodinu před jídlem a dále je tam že kapsli lze vysypat a smíchat s jídlem z toho moc moudrý nejsem. A dále k snídani jím jídlo bohatou na vlákninu konkrétně ovesné vločky,skořici,kakako a ovoce, tak kdybych ho užíval na lačno před tímto jídlem něměl bych tam dávát větší časový rozestup než je ta půl hodina? Dočetl jsem se totiž že jídlo bohaté na vlákninu snižuje absorpci železa. Mohl bych teda tento přípravek užít po obědě. Jsem aktivní sportovec a užívám spoustu doplňků hořcíku nevyjímaje a ten se nesmí kombinovat se železema tam má být prý dost velký časový rozestup, takže mi dělá problémy váš produkt s časových důvodů zařadit do kombinace s ostatníma vit. a minerálama tak abych ho plně využil. Za odpověd´ mockrát děkuji

Odpověď:

Dobrý den,

brát železo ráno nalačno je ta nejideálnější varianta, protože máte po lačnění plnou kapacitu na vstřebávání a máte nízkou hladinu kalcia, které narušuje vstřebávání železa. Můžete jej ještě navíc zapít například vodou s citrónem – vitamín C pomáhá vstřebat železo. Co se týče vlákniny ve stravě – může samozřejmě s doplňkem interagovat, nicméně efekt nebude tak velký, aby se Vám železo nevstřebalo vůbec. Půlhodinový odstup by měl být dostatečný, ale není vyloženě nutný. Vysypání kapsle do jídla nebo pití se doporučuje u lidí, kteří nechtějí nebo neumí polknout kapsli.

Pokud netrpíte anémií či nemáte průkazný nedostatek železa v krvi, tak bych se příliš neobávala jakým způsobem doplněk budete brát. Chelátová forma je v doplnění železa velmi efektivní a drobné nuance v době či podobě braní doplňku na ni nemají příliš velký vliv.

V případě dalších dotazů ohledně konkrétních kombinací s jinými doplňky jsem k dispozici na [email protected].

Přeji pěkný den

Nikol

Zákaznická Podpora
Odborná podpora

Něco pro vás máme

Zajímají vás i jiné informace ohledně zdravého životního stylu?

Pokud chcete získat více informací o zdravém životním stylu zkombinovaném s kvalitními doplňky stravy zvyšujících výkon, dlouhověkost, imunitu a celkové zdraví, stáhněte si zdarma našeho průvodce:

JEN PRO ADMINY A ZÁKAZNICKOU PODPORU

Odpovědět na dotaz

Při uložení formuláře zaškrtněte, zda se má po uložení odeslat e-mail s odpovědí tazateli dotazu.